От Има такъв народ ще отправят покани за консултации за сформиране на

...
От Има такъв народ ще отправят покани за консултации за сформиране на
Коментари Харесай

''Има такъв народ'' няма да покани единствено ГЕРБ на консултации

От " ИТН "  ще насочат покани за съвещания за съставяне на бъдещия кабинет до всички парламентарно показани партии, без ГЕРБ. Депутатът от Има Такъв Народ Филип Станев посочи, че през днешния ден ще бъде изпратени покани официално в писмен тип. Той не съумя да отговори по какъв начин информацията за консултациите е изтекла още нощес в медиите.

" Ще беседваме за всичко това, което изпълва със наличие думата съвещания и по съответните неща, които желае да направи в ръководството на страната " ИТН ", сподели Станев и посочи, че срещите ще се проведат до края на седмицата.

Първоначално в медиите изтече информация, че от ръководството на Има Такъв Народ към този момент са изпратили предложения за съвещания за съставяне на кабинет до водачите на " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! " и Българска социалистическа партия. Информацията беше, че предложения не са били отправени до ГЕРБ и Движение за права и свободи.

При откриването на 46-ото Народно заседание зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов разгласи, че до две седмици може да има постоянно държавно управление, след като бъдат извършени договаряния с останалите парламентарни групи. Но ако не се схванат за поддръжка, вероятността да има нови предварителни избори е огромна.

Преди старта на новия парламент от партията на Слави Трифонов оповестиха, че сменят първичната си тактичност - първо да разгласят проектокабинет, а след това да търсят поддръжка. Това се случи откакто в началото Трифонов разгласи по партийната си телевизия състав на държавно управление с министър председател икономиста Николай Василев, само че този акт се сблъска с необятно неодобрение и рецензии. А кандидатурата на Василев бе оттеглена.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР